entryyy panassss , sepanas cekodok yg baru digoreng =.=

assalammualaikum..

okay org sebuk nk update pasal hari guru kan , sy plak sebuk nk update pasal sy yg tgh mngamuk nie =)
okay straight to the point lah . mcm tajuk tuh ,, panas kan ? so kali nie syeera akn gune perkataan "AKU" tuh lagi , ini bukan entry berseronok-2 tapi pnuh dgn sumpah seranah , so sy mintak maaf terlebih dulu pd yg agak-2 jd ustazah or ustaz tuh =) sy akn gune kan perkataan yg tk best kot bg awak semua . act sy tgh mnahan prsaan marah skrang nie =) sebelum saya mgeluarkan kata-2 yg kesat , izinkan saya mmberi sepatah dua kata dlm mood yg agak baik , pfffttt =.= . okay ak nk korang tgok bnde ni dulu sblum ak trangkan scare detail =)


nak tgok lagi besar , click kt gmbar . kalau die ckp click to share pun korg click je ,
 buat tk thu , buat mcm tk wjud . haha , tp jgn click to share to plak , click gmbar je ~


amacam ?  tipu lah kalau ak ckp ak tk bengang =)
ak dah tegor bebaik dah , cukup baik sah skali dgn smiley lagi =) , ape tk ckup ?
ak just kesian kt org yg dikutuk tuh , dorg tade buat salah pun kt korang yg korang nk kutuk dgn sumpah seranah korang . ttbe nak kait kan dgn isu bertudung knp ? masok topik eh ? ohh kk . lupe plak yg awak semua lebih tua , berhak dihormati . HAHA , hell-o , prngai mcm budak-2 kayy , so bermula la sesi melepas gram kt facebook , byk plak ak buat status =) tapi ak tunjuk sked dh ah , byk-2 kang mlampau plak .






 okay seriously time aku buat smua status nie jam 2+ a.m :) dan di post pada waktu yg sama . diulangi pada waktu yang sama , stiap minit ak post , ak kalau jiwa kacau mcm ni lah , suka post status byk-2 smpai org tau ape yg dh trjadi wktu tu .
and time ak tgh tulis entry nie jam 3.34 a.m , tk sgke wktu-2 mcm nie ade jgk org prihatin kat ak nie .
byk plak liker , tk tido plak korang kan ? ramai gile mlayan ak yg tgh amuk sakan kat FB tu :)
tgh-2 ak nk hilangkan tension , aku pg aa page yg ak jd admin , hak alahh , lagi la mnyakitkan hati , OMG !
aku rase nak lempang je sorang-2 =) , tp ak sabar . fuhhh !

nak ak tekan kan kt sini , pasal minah tudung yg ak ckp kan tuh ak tk ckp smua jahat kayy ,
ak just ckp ape yg ak nampak je =) , so org lain jgn lak trase kayy ,
and ak tak nafikan yg tutup aurat tuh mmg wajib . lagipun ak tak kuar umah pun , terperap je dlm umh.
so ak takde aa nk pamerkan sgt freehair ak tuh , and lg satu kalau nk pg mne-2 ngn fmly mmg ak bertudung =)  so pic-2 aku tuh ? haha , area rumah je =)
dulu ak dh pnh dh buat sume tuh , bertudung sane sini bahkan dok dpan rumah pun bertudung ,
tapi thu ape org kate ? "dok buat alim blh , dpn umh pun pkai tudung" , okay then ak dok dpan umah tk pkai tudung , tahu ape org kate ? "nk tunjuk rmbut dia la tuh , mcm lah lawa sgt" . okay seriously ak tk tahu ape org nak , even ak freehair , baju ak sume lengan pnjang , tk pnh lagi aku nk sexy-2 nie ,
and baju ak takde aa ketat sendad smpai nk tunjuk sume yg ad , mk ak tk ajar ak buat prngai tk semenggah cmtu . and ak try tk jd hipokrit . ak buat ape ak suke . buat mse skg ak selesa ngn freehair . lantak ape org nak kate kayy , bukan ak sorang freehair dlm dunie nie =)
lagipun stiap kali shopping msty ak bli shawl , untuk pkai lah .

status baru aku =)
okay bukak kes lain , ak malas nak memaki tk tntu pasal kat org yg bajet tahu segalanya nie =)
sbb ak tgh chill , byk kot yg soh ak chill =) . so ak tk nmpak mcm mngamuk sgt kan ?
kes ni rasenye mmg pnh jadi and akn jadi kot , so beware ..
jgn prnah korang kasi adik agkat or kwn baik korang rapat dgn BF korang . even korang pecaye kan die and die baik sgt-2 kan korang . please dont !
atau korang akan mnyesal mcm aku dulu . ak dh pnh kne beb =) . kwn ak pun pnh .
adik agkat die ngn adik agkat ak sme , tp ak tk rpt sgt ngn adk agkat ak yg tuh , die je rpat lbih , smpaii bf pun rapat , jd adk angkat jgk . last-2 konon nk tlg , bg kate-2 pransang bagai , tgk-2 ppffftt ! LMAO .
nih pg nie lesboo ak pun kne , biyy FARAA H'S nangis-2 text ak ni , tgh pjuk die . sian you biyy . sabar kayy =')
try to be strongg , adik agkat u tuh mmg tk gne . tak usah di pkr kan , tmbah skit hati je .
kepada adik-2 angkat akak : tlg jgn buat cmni kt akak kayy . 
hidup gn mnyakai dgn org , org tak suke =) , agak nak stayy lme jgn buat prangai kayy  muahh sked :*
kayy lah dh pkol 4.26 , nak ofline , kbaii


okay lah tu je kot , btw thanks bella , edit pic kaka . ily <3 smart bella edit =)




thanks reading , LIKE lah sekaly ^___^

12 99 orang comel:

nureenina said...

hhuhu...dorang jelez makwe dorang x secantik kamoo la 2...sabar ae :)

Cik Khairyyna :) said...

sabar okay. zmn skrg neyh macm2 ragam manusia. status kt fb pown leh jadi gado kdg2 tue. ntah hape2. hmm.. kdng2 nak tegur org pown, org laen slah anggap. kita jugak yg kena balek. hmm. saborr je laa. :)(:

Ary ariasputera said...

saba je laa... syeraa..

nurulsyaheera :) said...

nureenina :
haha , amboii :) . okay okay thanks <3

nurulsyaheera :) said...

cik khairyyna :) :
tu lah , kite dh tegor dgn cukup baik dh .
myb dorg lbih tahu kot , haha .
btw thanks yahh dear :)

nurulsyaheera :) said...

ary ariasputera :
ye , mmg tgh sabar :) , sbb tuh masih boleh tulis entry yg mcm nie :) kalau tk lagi truk kot :)

diyanah dzai said...

zaman sekarang nie, ramai yang tak boleh ditegur kan. klu tegur nanti dia cari kesalahan kita pulak

nurulsyaheera :) said...

diyana dzai :
tahu takpe :) , tgh sabar je nie haa :)

Pembawa_Wacana said...

sabar jer.... makin sabar...makin kuat hati tu...:)

biyha said...

yes really kenapa nak ungkit dosa tak pakai tudung bagai ? tak suka orang mcm tuh .

nurulsyaheera :) said...

pembawa_wacana :
yah , trima kasih ya :)

nurulsyaheera :) said...

biyha :
same la , ttbe bkk topik lain plak , kite dh tegor bebaik dah haa , plik je org mcm ni kan ,