budak FB bawah umur mmg mcm ni ek ? :O

hello all bloggers :) assalammualaikumm .
hari ni nak bukak topik skit boleh ? pasal budak FB :O
aku ni selalu wall-to-wall dgn sorang guy ni . kitorang mmg rapat ,
and boleh dikatakan bestie la jugak , tapi yg si gurl ni jeles melampau-2 .
padahal diorang belum declare as couple pun lagi , aku perasan benda ni dah lama ,
then sampai lah satu hari tu , dia like aku punya video kt youtube ,
pastu dia buat status yg perghhh tk tau nk ckp ah , mmg menusuk hati aku kot . nk tahu status apa ?

" eyy minachi , takyah nak bajet cun laa letak video kau dekat youtube bagai . buat muka ala-2 beyonce gitu . KAHKAHKAHKAH ! ppuihh ! bagi bangla pun tak pandang ;D "


watcha say ? haha , okay la tuh . aku pun tk pernah cakap yg aku ni lawa . idok gitu ?
tapi kan setakat lawa tapi perangai mcm tu tk gune dikk ;) org tk pandang :)
then tu ntah ape yg dia cerita kt mmbe die ntah lah , mmbe dia add aku ,
aku approve je lah , then aku sengaje cakap "thanks add pretty" . gurl tuh like wall post aku ,
then terjadi lah perasaan aku nak stalk :) bile aku dh stalk , whoaaa sgt memeranjatkan aku .
nak tahu ape ? saksikannn ~


dia : eh , you add sundal tu eh ?
mmbe dia : ye lah , nak tengok lawa mana , haha
dia : dh tengok video dia ? lawa ooo . PUII !
mmbe dia : hahahahaha , PUII !
dia : bajet budak KL doe dia

*yg lain aku lupa -,-'

lepas tu aku like semua yg diorang wall tuh , haha . then mmbe dia wall budak tu mcm ni :

"sundal tu like semua doee"

pastu aku like lagi , and dia reply 'opppssss' . pastu aku nk pegi kt profile dia tgk-2 dia dh remove aku =) hebat gila budak 15 tahun ni =)
then dorang smbong wall mmbe dia ckp "dh delete dia , semak doe"
tau pulak semak , aku ni tk semak korang senang-2 panggil aku sundal ?
aku pun dgn geram pegi wall dia mcm ni 

aku : better tanya dulu ***** hal sebenar , lepas tu bru boleh nk ckp sundal ke ape yaa :}
dia : ada orang terasa ? fuuuu kbye -,-
aku : mcm mana aku tk terasa kalau dh terang-2 yg ayna delete tu aku :)
dia : lain kali jgn cari pasal bhaii ;)
aku : bila masa aku cari pasai ? habaq mai sked ;)
dia : ada otak , pkir sendiri 
aku : dh tk habaq mcm mana nk tau ;)
dia : bising ah , kbye
aku : senang-2 ckp sundal tk bising plak ? fuuu kbye
dia : lantak
aku : dh tak tau nk cakap ape ye cik ***** ;*
dia : sape suruh terasa sgt ? mmg betul pun , kahkah
aku : stakat gebang kt fb tk pyah wehh ;)
dia : umur besar tp prngai mcm budak kecil wa ckp lu bhai , kahkah
aku : kesah ?
dia : ingat aku kesah sgt la ?
aku : so ?
dia : so what ?
aku : dah kbye
dia : assalammualaikum
aku : waalaikummussalamwarahmatullahiwabarakatuh 

teheeeee , tau kenapa aku ckp kbye ? sebab si boy tu ckp jangan layan sgt budak tu ,
dia keras kepala , lagi layan lg mnjadi . btol jugak ape die ckp tuh kan .
tapi budak tu aku tkkan maafkan okayyyy ;)
today aku dh block dia . menyampahh okayy . and aku tk batak budak HOT kt friend list aku :) , hamboii ayat akuu . tk boleh blah ;p
agak ah , die sorg je boleh buat video ? pdahal aku buat dulu kot drp dia ?
dh lawa sgt ? lawa edit okay lewww :) jgn ingat aku tk pernah jumpa hang weyhh ;)
lain kali nak aku tegoq hang ka ? biaq rasa sked ;)
okay lah malas nk tulis panjang-2 pasal budak mcm ni .
then lepas tu banyak pulak dr friend list dia add aku , pastu nah hambikk semua crita buruk psal dia kt aku . pheww baru aku tahu banyak org tk suka dia , termasuk yg rapat dgn dia ? -,-' myb dia ptut ubah prangai dia yg kurang ajar tu kot :)
tapi apa yg menghairankan aku , dgn orang lain tk plak dia cari pasal ? -,-' org lain wall jugak laki tu , and lagi mesra kot ? phewww ~ myb dia tgok aku ni mcm pendiam kot ? bhaha , aku mmg nmpak pendiam , diam-2 ubi berisi kot ? *acewah bermain dgn peribahasa plak aku ;p

p/s : kalau korang plak cmne ? ade pngalaman macam aku tak ? share sked ;)





thanks reading , LIKE lah sekaly ^___^

16 99 orang comel:

hafrizzul hafiz said...

sabar je la..
mungkin budak2 sekarang memang mcm tu kot?

nurulsyaheera :) said...

@hafrizzul hafiz : macam-2 je kan ? sabar je la ~

Faraa Aein said...

Capital D ea ?

nurulsyaheera :) said...

@Faraa Aein : yeahhh -,-

hey ! im miss chapaholic ! said...

Oh no ! saye x mcm tu walaopon bawahh umoo..ngeee..

nurulsyaheera :) said...

@hey ! im miss chapaholic ! ; haha . bagus lah kalau bukan mcm tu ;P

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

erk..nape bahasa dia cam kasar sgt? T__T

nurulsyaheera :) said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : mmg kasar pun , ade plak senang-2 sundal kan ank org -.-

shahizan said...

haha normallah kalau dah dengki mmg mcm tuu (;

nurulsyaheera :) said...

@shahizan : kan kan ? dengki smpai tahap mcm tu haa .

aLieF si Muncung ManiS said...

biarkan diaorang...biasalah tu...manusia ni tak senang duduk bila tgok org lain senang...nanti kalau dia add awk lagi,,bgtaw saya..nanti saya tembak diaorang..saya superhero muncung man...haha..salam kenal

nurulsyaheera :) said...

@aLieF si Muncung ManiS : haha , baru je block dia , so dia dh tk boleh add :)

Mr.Thinker@Ali said...

Hahaha. Dalam FB sapa2 boleh gebang yo! Sungguh tahi budak2 zaman skg nie. Kuang ajaq makin jadi2. X ada budi pekerti langsung. Serius kata sedih kat mak bapak depa sbb ada anak mcm tu. Aih, kalau Thinker dah lme print screen jadikan bahan bukti tok msa depan. Biaq dia tau langit tu tinggi or rendah. Hahaha.

psst: Maaf, sy mmg kejam pd mereka yg kuang ajaq. >.<

nurulsyaheera :) said...

@Mr.Thinker@Ali : tknak ah aibkan diee , hee . nnty sedar la tu kot :P

FazzYnameD said...

dengki la tu...

nurulsyaheera :) said...

@FazzYnameD : i guess so ;)