TUTO : how to edit PICTURE like me.

kemain kelass jah aku tulis title english segala. KAHKAH!
okay disebabkan ramai yg tanya aku cemana aku edit pic, aku nk buat lah tuto ni. sharing is caring kan. bukan macam sorang tu, aku pernah tanya dia web dia edit pic dia tu. aku terlupa url dia jeh, dulu pernah jugak la bukak. tapi k slamber badak je dia ckp kt aku mcm ni "edit kat mana2 je" then kawan dia menyampuk "rahsia la kan honey, kang dia tk phm pulak cina. hahaa" k serious aku rasa sakit hati gila then aku cuba ingat-II balik apa web dia. and tetiba aku ingat. yeahh ni lah perangai budak-II. kita tanya secara baik nak belagak-II pulak. k aku edit selama ni takda siapa pnah ajar. aku belajar sendiri. aku mintak kat dia url web je pun, bukan suroh dia ajar camna nak edit apa segala tuh.

k dah habis dah intro aku. fuhhhh semangat gila aku cerita sakit hati aku ni -,-' .first off all korang semua kena download benda ni dulu.


dah click? k jgn risau dia akn bukak new tab nanti. so click je k hehe .  err untuk pengetahuan korang semua, web ni chinese punya, tahu mesti ada org tk paham. so meh aku ajar meh :P


bila korang click download akan naik pic mcm ni kan?
nampak kan yg aku buat kotak merah tu? hah click yg tu.
k nanti dia akan install lah kt korang punya desktop. tapi kalau korang baru download rasanya dia muncul terus software. kalau dh download tapi baru nk edit kena click mcm bawah ni


kat deskstop korang nnti akan naik mcm cina tu , err korang just click yg aku dh mark kan tu. so akan jadi mcm ni . sebelum tu click yes dulu.


nk upload pic click yg kuning tu. k harini aku ajar basic dulu untuk effect tuh semua, kalau ramai yg tanya cemana nk edit muka licin tkda jerawat, mata besar, lens or what so ever lah baru aku akan buat tuto kedua editing nih k :P

so lets start.

yang tepi tu semua effect, pilih lah yg mana satu nak. k jap nk kasi contoh.


k tu aku dah letak effect dah, beza kan dgn yg atas tu? k yg dia tulis new tu effect untuk bubbles apa semua tu, korang boleh click gambar nk tgok lebih jelas. untuk effect pelangi pulak ambik yang bawah sekali mcm ni.


then lepas siap edit , nak save dia click mcm kt bwh ni


click yg aku dh kotak kan warna merah tu, yg mcm disket tu. nampak tk? tk nmpak buta! haha k bergurau . ok mcm aku cakap tadi harini basic dulu. kalau ada tk paham tanya je k.

harini aku ajar basic dulu untuk effect tuh semua, kalau ramai yg tanya cemana nk edit muka licin tkda jerawat, mata besar, lens or what so ever lah baru aku akan buat tuto kedua editing nih k :P #saja nak type kali kedua. harhar! kbye

thanks reading , LIKE lah sekaly ^___^

12 99 orang comel:

mizz shaa said...

ellow2......
bley tlg wt kn x??

Akeyla Frr . said...

Alolo , comelnyaaaaa <333 Hhihihi . Okay , nanti internet dh refresh saya download ! yayyyy :DD

syirah rasid said...

wahaha! like like! sy suka mengghedittt gambar.! rawrrr.

dpt lagi software baru :)

nurulsyaheera :) said...

@mizz shaa : elow, err buat apa ek? :3

nurulsyaheera :) said...

@Akeyla Frr . ; haha apa yg comelnyaa keyla? ok download tau tau ;D

nurulsyaheera :) said...

@syirah rasid ; saya pun suka! auww <3

Amira Liyana said...

like like like...bru je download.. anyway thanks :)

nurulsyaheera :) said...

@Amira Liyana : pleasure dear <3

Putri's Story said...

Kenapa tak boleh eh? Dah try banyak kali tak boleh pun dia kuar ni Installer integrity check has failed. Common causes include incomplete download and damaged media. Contact the installer's author to obtain a new copy. Macam mana ni? Tolong yee, I dah you kat fb my name Puteri Azmelis II tu, please faster k :)

kawai_94 said...

knpa ark,,sblum ne leh gna ja..pstu bka nk edit pic,,xleh pulak

nikzakiahmahirah said...

Kenapa tak bole download kak ? ye jadi laen , x same .

nikzakiahmahirah said...

kenapa x bole na download ? dye laen dari yang laen . bole bantu ?