TUTO : edit picture PART 2

haii. hmm actually saya dalam mood malas nak update blog. nk tau sbb apa? tk yehh ah kan, tk penting pun. k lah memang semua tunggu aku update ni kan? haha ceh bajet kejap. tkda sapa nk tengok kot. hahah. sesiapa yg belum tau mcm mana boleh lah tgk kt entry ni --->PART 1<----
mcm biasa kan, bukak software tuh.


yg kotak merah untuk ROTATE, yg hitam pulak untuk CROP.
then mcm biasa ambik effect mana yg sesuai, yg korang berkenan. hahah pun boleh lah ayt berkenan.


nampak tak yg saya merah kan tu? haa click yg atas yg aku buat kotak tu kayy, jap nak zoom in. aku zoom in yg kotak merah tepi tu tau. kang korang tk phm pulak >< aku detail and printscreen 1 by 1 kt korang kayy ;)
yang first tu untuk kuruskan pipi yg chubby, kayy aku suka guna ni sbb pipi aku tembam gila. LOL

1,

yang ni yg bwah dia. ada simbol kan? pandai-II lah korang. haha

2.

yg ni untuk hilangkan segala jerawat kat muka. hihih.

3.

yang ni untuk putihkan muka yg gelap :D, aku jarang guna ni, sbb effect pun dh cukup cerah kot.

4.

yg keempat ni pemerah pipi, boleh pilih kt tepi tu. nmpak kn dh kotakkan kt situ? haha rajinnya aku.

5.

yg ni untuk besarkan mata, nmpak bulat tu? ha click kn dia kt mata. so besarlah mata korang tu. saiz yg bulat tu boleh adjust.

6.

yg ni untuk mata yg sembam. ala yg mcm panda tu. hihi :3 dia akn cerahkan bwah mata.

7.

haaaa part ni korang suka tu kan? haha lens palsu. dulu masa mula-II dulu sukalah aku edit edit mata ni. haha skrg dh tak. sbb aku dh pakai lens betol. k bajet namplohsaat. korang boleh pilih tepi tu, boleh next. ada byk jugak pilihan. korang scroll down and click anak panah tepi tu untuk next,

8.

yg ni untuk nampak macam kita make-up. hihi. kena pandai adjust yg ni.

9.

yg ni bulu mata palsuuu :D boleh next jugak.

k yg bawah tu pandai-II lah. malas nk printcreen dh. panjang kot entry ni hahah.
10- kening, untuk siapa tk da kening bolehlah :P
11-yg tu ntah lah, aku tk pernah guna pun -,.-
12-rambut palsu omeyyomeyy, k-pop look
13- warna rambut. fake bolehlah. haha aku guna jugak :P nmpak real lol
14-warna lips. untuk nmpak pink pink giteww

k faham tak? tk faham boleh tanya k. nk tidur krohkroh dh pukol 4 lbih -,.-

thanks reading , LIKE lah sekaly ^___^

10 99 orang comel:

Bubu Anis said...

cecehhh , ada tutorial lagi nak edit pic :)

✿ ayda sweetie luv's ✿™ said...

awk nak save cne ???

nurulsyaheera :) said...

@Bubu Anis hihi yelah. dh orang request :D

nurulsyaheera :) said...

@✿ ayda sweetie luv's ✿™ : click dekat part 1 tu, dh bg tahu kt situ :))

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Amboi guna sofware mei tu edit gmbr eh ? Cantik cantik :)

nurulsyaheera :) said...

@CynthiaShin 欣倪♥ ; yaa, thx dear ;D

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ said...

hye syeera , kenapa tak dapattt download photo edit tuu . mcm mne nak buat ek ? :)

nurulsyaheera :) said...

@✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ; boleh je, ambik yg kuning 3.0 or boleh scroll down ada warna hijau tu? ^^

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ said...

okey okey , i will try . btw thanks dear :)

sikeciksukamerahjambu said...

@Bubu Anis

wahh..thanks.