TUTO : edit picture part 3

awakk , ade orang tiru kite buat tuto ni la ;( hmm sedih nye kitee. hm k lah harap lepas ni takda la kan (': soryy kitee ni memang cepat sensitif. terasa tau, sebab sebelum ni takde pulak orang buat camtu (': k lah meh kite teruskan part 3 kayy awak (': , part 1 kat SINI. part 2 kat SINI . btw software dah update baru tau, so nak download dia kena scroll down bawah ada warna hijau, click situ untuk download. yg lain macam biasa (': haa ada orang cakap kite gedik. k kita serious kali ni kayy, no more jokes sebab ia nampak gedik. KOT, kan cik tulip? (':

firstly macam biasa, bukak software and upload pic situ

1.

kali ni nak ajar yg ketiga tu kayy (':
yg ada gambar love yg 1 tu macam hiasan je la. tengok blah kanan tu. haa ambik yg tu letak kt pic (':

yg kedua ada gambar riben kan? mcm ni

2-i.

ni kitee crop dah, and combine . untuk org senang paham. bila awak click riben, automatik jadi mcm ni. ada banyak kan? haa yg first untuk riben ni crown a.k.a mahkota. sape g nak jadi princess tu boleh la pakai ni edit kt pic :'D

2-ii

harap harap paham la ye. yg ni boleh guna untuk letak kt shawl ke, rambut pun boleh (':

2-iii

yg ni untuk anting anting :'D

2-iv

yg ni untuk rantai. ehehehehe (';

2-v


yg ni riben animated. mcm gerak-II tu. tgk sndiri lah, maybe akn phm nnti (':

2-vi

yg ni untuk spek palsu ;'D yg ni japgi kite kasik contoh. mmg nmpak real (':

2-vii

yg ni bunga-II giteww (': untuk pre wedding boleh lah jgk guna editing ni :'D

2-viii

ntah betol ke tak nomber roman tu -____- . yg ni untuk cincin boleh, untuk gelang pun boleh :'D


yg ni untuk aksesori ganas giteww :'D

haa btw ni before tambah aksesori dan selepas


yg  kiri kite tambah gelang (': , yg kanan kita tambah spek (':

okay lah awak semua stakat ni dulu ya. nanti saya sambung. as'salam :')

thanks reading , LIKE lah sekaly ^___^

6 99 orang comel:

nina sakinah said...

akak kita tak paham,nak download tu warna hijau mana satu erk ? :D

nurulsyaheera :) said...

@nina sakinah scroll down , kat bawah tu ad warna hijau kan? click yg tu

PrimadonnaLady said...

@nurulsyaheera :)kan yg spek tuhh..mcm mna nk bg dtutp rmbut tuhh??

nina sakinah said...

akak, dah mejadi ler terima kasih sensangat . heee :D

Bayy said...

akak, camne nak install bahasa dia tu? :/

Akeyla Frr . said...

;DDDDDDDD